Регионално управление на образованието - Видин

Международен ден на детето „Дни на игри, дни на таланта“

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Видин проведе по случай 1 юни – международен ден на детето „Дни на игри, дни на таланта“ . Участие в игрите вземат деца и ученици от образователните институции: СУ“Цар Симеон Велики“ , ПГТ“Михалаки Георгиев“, ОУ“Иван Вазов“, ОУ“Климент Охридски“, ДГ“Арабела“, ДГ“Детелина“ с филиал ДГ“Васил Левски“, ДГ“Синчец“ с филиал ДГ“Вида“, ДГ“Русалка“. Организирани са игрите:“Музикален стол”; “Обръчи и конуси” – щафетна игра; „ Балони“; “Туистър”; „Заедно с дъгата“; “Нарисувай мечта”; “Танцувай с мен” и “Любим герой”.

РЦПППО-област Видин организира и опознавателен велопоход на 02.06.2023г. „По стъпките на историята на град Видин“. Във велопохода вземат участие педагогически специалисти, ученици и техните приятели от образователни институции на град Видин. Целта на велопохода е опознавателна. Маршрутът е предварително определен. Велопоходът „По стъпките на историята на град Видин“ стартира от РЦПППО-област Видин и преминава през туристически обекти на гр. Видин – Драматичен театър, Видинска митрополия, Кръстатата казарма, Синагогата, крепостта Баба Вида. На всеки обект е изграден пункт, на който педагогически специалист представи кратка беседа за историческата забележителност.

Игрите на таланта и опознавателния велопоход “По стъпките на историята на град Видин“ са повод да изгрее усмивката на децата.

Нека слънцето е с децата.

Нека радостта и щастието да остане в тях.

Честит празник!