Регионално управление на образованието - Видин

КОНКУРС ЗА КОМИКС „КОЛЕДНА ИСТОРИЯ”

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” отправя покана за участие към учениците от град Бургас и страната, да участват в конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”, свързана с наближаващите коледни и новогодишни празници.

Целта е чрез средствата на комикса, изобразително изкуство, анимация, карикатура и словото да се  обединят и стимулират деца от различни възрасти в областта на комикса и визуалното изкуство.

Сюжетът трябва да е представен от 4 до 6 рисунки върху картон с размер  – А3.
Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли).

Комиксите ще се оценяват в два раздела:

  1. „Рисунка“: Участниците са свободни сами да изберат техниката и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.  
  2. „Компютърна рисунка“: Няма ограничения в избора на графична програма; Да не са вмъкнати готови обекти или картини; Да са нарисувани със свободна ръка с инструментите за рисуване на графичните редактори.

В творческото състезание могат да участват ученици от 1 до 12 клас.

На гърба на комикса да са отбелязани трите имена на участника, възраст, град, клас, учебно заведение, телефон и имейл за връзка.

Комиксите, които отговарят на условията на конкурса, ще се разгледат и оценят от художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Двамата са членове на Дружеството на бургаските художници и имат редица отличия и участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес: 

гр. Бургас, к-с „Меден рудник”, бл. 25 (партер), читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”, тел. за контакти: 0895 506 219.

Краен срок за изпращане 01.12.2023 г.

Конкурсът е индивидуален и творбите НЕ се връщат!

На 15 декември 2023 г. ще бъдат обявени отличените участници на фейсбук страницата на читалището https://www.facebook.com/chitalishteKiriliMetodii, както и на www.chitalishte-km.org. Отличените от журито ще получат награди, а всеки участник Грамота за участие на посочения от него имейл.