Регионално управление на образованието - Видин

Свободни места за участие след четвърто записване и класиране за прием в VIII клас

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,

Класираните на четвърти етап ученици следва да се запишат в съответните училища с оригиналните документи. Учениците, които не се запишат, не запазват местата си. РУО-Видин публикува списък на свободните места по паралелки

Попълването на свободните места след четвърти етап на класиране е по график, утвърден от директора на приемащото училище и следва да се осъществи в периода от 16.08.2023 г. до 08.09.2023 г. Обръщам внимание, че съгласно чл. 70, ал. 2 от Наредба № 10/01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование приемането на ученици, както и допълване на утвърдените паралелки до максималния брой ученици, се организира от училището, за което директорът създава комисия за класирането им според бала на учениците по низходящ ред. Необходимата информация се получава от приемащите училища, където се извършват подаването на документи и класирането.

Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора, оригинала на свидетелството за завършено основно образование и медицинско свидетелство за здравословното им състояние за прием в професионални паралелки.

ВЕСЕЛКА АСЕНОВА

НАЧАЛНИК НА РУО-ВИДИН