Регионално управление на образованието - Видин

НАШИТЕ ЗЛАТНИ УСПЕХИ

С радост и гордост съобщаваме, че Наталия Дамянова Викторова, ученичка от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин, е лауреат на конкурса за превод, организиран по повод 30-годишнината от пълноправното членство на България в Международната организация на франкофонията. Наталия е изучавала френски език под ръководството на г-жа Стефка Лалова – зам.-директор и учител по френски език в училището.
Конкурсът бе предназначен за ученици от десети, единадесети и дванадесети клас на профилираните паралелки с интензивно изучаване на френски език и за студенти франкофони в българските висши училища. Организатор на конкурса е Министерство на външните работи на Република България, съвместно с Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България и Катедра „Романистика“ към СУ „Св. Климент Охридски“, в партньорство с Френския институт в България, Центъра на Международната организация на франкофонията за Централна и Източна Европа, Университетската организация на франкофонията, посолството на кралство Мароко в България и Групата на посланиците франкофони в България. Преводите на песните бяха оценени от национално жури в състав: проф. дфн Паисий Христов, проф. дфн Весела Генова и Атанас Сугарев.

Наталия получава голямата награда:
посещение в Централата на Международната организация на Франкофонията в Париж.
Линк към класираните кандидати: https://apfb-bg.org/index.php/2023/06/13/classement-du-concours-de-traduction-de-chanson/