Регионално управление на образованието - Видин

Там, край хубавия син Дунав

Драги читатели,

България е много повече от морските и ски курорти, с които се налага като туристическа дестинация по света. Всъщност за местата, които я правят истински уникална, не се говори особено, а някои от тях са известни само за местните хора. В този брой ще ви разкажем за любимите ни „неоткрити“ дестинации, както и за някои малко по-познати фаворити.

Дунавско лято

Река Дунав е рай за откривателя – колкото по-добре я опознавате, толкова по-дълбоки стават тайните ѝ. И точно когато решите, че сте ѝ се наситили, реката ще ви изненада приятно.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Приключения в Северозапада

Фестивалът на приключенията във Врачански Балкан на 1 – 4 юли е страхотна комбинация от културен и природен туризъм и прекрасен начин да се заредите с положителни емоции.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Дълги участъци от добре поддържани пътища без трафик; панорамни гледки към тучни полета и внушителни отвесни скали; чешми с прясна вода; мандри и овощни градини – Северозападът е рай за шосейния колоездач.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Трансформацията на едно плато

Миналия уикенд отново слушахме „Джаз под звездите на Деветашкото плато“. За настроението на джаз фестивала съдете от следните кадри, а как Tripadvisor откри Деветашкото плато може да научите тук.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Конкурс

През юни Фондация „Америка за България“ обяви конкурс за проектни предложения за създаването на съвременна визия за експозицията „Тракийски съкровища“ в Регионален исторически музей – Враца.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Отпочинали, но… винаги информирани

От търсене на информация за следващото пътешествие до развлечения и пазаруване – все по-голяма част от живота ни преминава онлайн. Научете да различавате достоверната информация от фалшивата и бъдете по-интелигентни интернет потребители с Factcheck.bg – безплатния наръчник за проверка на факти на Асоциацията на европейските журналисти – България.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Не пропускайте!

Третото издание на фестивала за камерна класическа музика „Неотъпкана пътека“ ще се проведе на 6 – 9 август 2021 в село Ковачевица. Вижте пълната програма на фестивала, а тук може да прочетете интервюто ни с виртуозната пианистка и съоснователка на „Неотъпкана пътека“ Лора Чекоратова.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

С новото предизвикателство на Детски научен център „Музейко“ летните забавления пристигат в града. Чрез десет „зелени“ мисии младите откриватели и техните родители ще научат как да се грижат за природата, като генерират по-малко отпадъци и рециклират.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ